Apeldoornse Sportweek afgetrapt met Sportplein Beweegfestival

Het Marktplein wordt op zondag 26 mei omgetoverd tot het Sportplein. Kom jij ook?

Sportplein Beweegfestival

Apeldoornse Sportweek

Sportservice Apeldoorn organiseert dit jaar de Apeldoornse Sportweek met kleine en grote beweegactiviteiten door heel de stad. Deze activiteiten vinden plaats van 26 tot en met 7 juni 2024. De (ruime) week vol beweegactiviteiten wordt op zondag 26 mei afgetrapt met een Beweegfestival op het Marktplein, dat voor één dag omgedoopt zal worden tot Sportplein.


Sportplein Beweegfestival

Op 26 mei vindt op het Marktplein het Sportplein Beweegfestival plaats. Van 13:00 tot 17:00 uur zal het Marktplein in het centrum van Apeldoorn volledig in het teken staan van sporten en bewegen. De naam verwijst naar het Marktplein en naar hét online sportplatform van Apeldoorn: Sportplein Apeldoorn. Tijdens het Sportplein Beweegfestival vinden er allerlei activiteiten plaats. Zo zijn er straatvoetbaltoernooien van de Dutch Street Cup en FC Straat. Ook is er een Kids Zone, een 3×3 Basketbalveld, het NK Stoepranden en verschillende andere beweegactiviteiten voor jong en oud. Ook de doelgroepen voor wie het lastiger is om te sporten worden vertegenwoordigd.

Bekijk alle activiteiten


Apeldoornse Sportweek

Omnisport Clinics
Op maandag 27 mei en dinsdag 28 mei vinden de Omnisport Clinics plaats. Deze clinics worden in besloten vorm georganiseerd voor het basisonderwijs (maandag) en voortgezet onderwijs (dinsdag). Ruim 550 leerlingen maken tijdens deze clinics kennis met 15 tot 20 sportaanbieders (zowel commerciële aanbieders als verenigingen) uit Apeldoorn. De kinderen kunnen in en rond het Omnisport onder andere schermen, volleyballen, judoën, kickboksen, hip-hop dansen en skeeleren.

Groot Zonnehoeve Open
Op het Cruyff Court aan de Voorwaarts (op het terrein van ‘s Heerenloo) wordt op woensdag 29 mei de Groot Zonnehoeve Open georganiseerd. De activiteiten die hier georganiseerd worden zijn voor iedereen toegankelijk: jong en oud, met of zonder beperking: iedereen kan meedoen. Aanmelden is niet nodig.

Binky’s Beweeg Week
Bij Speelboerderij Binky kun je van 26 mei t/m 2 juni meedoen met Binky’s Beweeg Week. Bij de kassa ontvang je leuke beweegspellen die je zelf kan doen tijdens je bezoek. Je vindt deze beweegspellen op de plattegrond. Bij elk spel vind je een letter. Weet jij welk woord je daarmee kan maken? Vul je antwoord in en ontvang een kleine beloning voor jouw inzet! Misschien kom je Sport Binky nog wel tegen? Veel beweegplezier!

Zwemmen met korting bij Boschbad & Aquacentrum Malkander
Het Boschbad Apeldoorn opent binnenkort haar deuren voor het seizoen 2024. Tijdens de Apeldoornse Sportweek is op woensdag 29 mei Sportservice Apeldoorn ter plaatse om meerdere activiteiten te organiseren waaronder voetbal, 3×3 basketbal en beachvolleybal. Bezoekers mogen deze dag tussen 13:00 en 15:00 naar binnen voor €5. Aanmelden is niet nodig.

Asselse Mijl
De Asselse Mijl is een loopevenement in Apeldoorn waarbij het draait om 1,6 km (hard)lopen op je eigen tempo. Na afloop is er een gezellige avond met muziek, een drankje en een verloting. Het evenement (inclusief de Passerel Unieke loop en de Qamp Rollator Loop) zal plaatsvinden op vrijdag 7 juni 2024 van 19:00 – 23:00 in de Asselsestraat. De start bevindt zich op de hoek van de Asselsestraat met de Henri Dunantlaan. Dit jaar wordt de QaMP Rollatorloop geopend door een startschot van de burgemeester! De verschillende onderdelen van de Asselse Mijl:

– Familierun: kinderen en ouders kunnen met elkaar een rondje hardlopen;
– Passerel Unieke loop: voor mensen met een blade, framerunners, handbikers, mensen met een verstandelijke of visuele beperking;
– QaMP rollatorloop;
– Vrienden- en bedrijventeams

Het event is door iedereen gratis te bezoeken. Als je wil deelnemen aan één van de (hard)loopnummers kan je je aanmelden via de website van Sportservice Apeldoorn.

Sportspullenbank
Voorafgaand aan en tijdens het Sportplein Beweegfestival zullen er op meerdere plekken in Apeldoorn speciale inzamelpunten worden geplaatst waar mensen sportspullen kunnen doneren die ze niet meer gebruiken. Deze worden gedoneerd aan de Sportspullenbank na afloop van het evenement.

Overige activiteiten
Tijdens de activiteiten uit het reguliere Sportservice aanbod zal er ook aandacht besteed worden aan de Apeldoornse Sportweek. Denk hierbij aan de activiteiten voor senioren (Golden Sports en het Beweeghalfuurtje), Level Up en de activiteiten van Sport van de Maand voor kinderen van groep 3 t/m 8 van de basisschool.

Smash-record
Bij alle activiteiten gedurende de Apeldoornse Sportweek zullen we werken aan het Smash-record. Help jij ons een Apeldoorns smashrecord te vestigen?

Voor een volledig overzicht van alle activiteiten binnen de Apeldoornse Sportweek verwijzen we graag naar deze pagina.

 

Accres 25 jaar

Sportservice Apeldoorn (voorheen Sportstimulering) is onderdeel van Accres Holding B.V. Dit jaar bestaat Accres 25 jaar. Tijdens de oprichting in 1999 heeft Accres het beheer en de exploitatie van het maatschappelijk vastgoed van de gemeente Apeldoorn overgenomen. Tegenwoordig beheert Accres in Apeldoorn en Almelo ruim 80 locaties, waaronder sporthallen, wijkcentra, zwembaden, kinderboerderijen en een stadspark. Hierbij krijgt iedereen de ruimte om elkaar te ontmoeten, te beleven, te bewegen, te ontspannen, te ervaren en om te leren. Zo draagt Accres bij aan meer gezondheid en geluk. Tijdens het jubileumjaar deelt Accres veel mooie momenten en verhalen van de afgelopen 25 jaar, van dit jubileumjaar en over hoe ze de toekomst zien. Lees meer op www.accres25jaar.nl.