Feestelijke ‘aftrap’ Sportplein Apeldoorn door Andy van der Meijde op Zeepkistenrace Festival

Sportplein Apeldoorn, het nieuwe digitale platform dat sport en beweging in de gemeente Apeldoorn promoot, is prominent aanwezig tijdens het Zeepkistenrace Festival in het Orderbos. Vanmiddag werd het platform ‘afgetrapt’ door oud-profvoetballer en inwoner van Apeldoorn Andy van der Meijde en wethouder Sport Sunita Biharie, voor het oog van vele Apeldoorners.

Zeepkistenrace in Apeldoorn met Andy van der Meijde en Sportplein Apeldoorn

Het Zeepkistenrace Festival bood dit Hemelvaartsweekend de perfecte gelegenheid voor Sportplein Apeldoorn om de aanwezige bezoekers in beweging te brengen en te informeren over het nieuwe sport- en beweegplatform. Apeldoorn heeft een groot sport- en beweegaanbod en er gebeurt in de hele gemeente ontzettend veel op dit gebied. Het aanbod was echter niet op één plek zichtbaar en Apeldoorners weten sommige activiteiten, evenementen, locaties of clubs nog niet altijd even goed te vinden. Dankzij de app en website van Sportplein Apeldoorn, dat ontstaan is naar aanleiding van het lokaal Sport- en Beweegakkoord, is nu de breed gekoesterde wens in vervulling gegaan om al het sport- en beweegaanbod als geheel zichtbaar te maken voor alle Apeldoorners.

Aftrap door Andy van der Meijde en Sunita Biharie

Een van de hoogtepunten was de aanwezigheid van voormalig professioneel voetballer en Apeldoorner Andy van der Meijde. Als gepassioneerde sportambassadeur deelde Andy zijn liefde voor sport met het publiek. Zijn aanwezigheid zorgde voor een motiverende sfeer, waarin de nadruk werd gelegd op het belang van actief en gezond blijven door te sporten en bewegen.

Andy van der Meijde bij de zeepkistenrace Apeldoorn

Ik vind het heel belangrijk om te bewegen en vrij te zijn in je hoofd. Sommige mensen hebben last van faalangst of geen vertrouwen in zichzelf. Door het sporten komt er een stofje los in je hersenen dat je vertrouwen geeft, je voelt je goed. Ik vind het heel belangrijk dat kinderen die de hele dag achter hun computer zitten, lekker naar buiten gaan. Dan voel je je goed en kan je heel de wereld aan!

- Andy van der Meijde

Zoveel mogelijk Apeldoorners (meer) in beweging

Op het Sportplein worden bezoekers uitgedaagd om deel te nemen aan diverse uitdagende activiteiten en sportieve spellen. Over het festivalterrein zijn 10 korte Beweeg Challenges te vinden waarmee bezoekers op een actieve manier kennis maken met Sportplein Apeldoorn. Ook Decathlon Apeldoorn draagt bij om Apeldoorners in meer beweging te krijgen, onder andere door de mountainbike die zij voor een winactie beschikbaar stellen. Daarnaast kregen verschillende sportaanbieders, die tevens hun sport- en beweegaanbod promoten via het nieuwe platform, de kans om hun sportactiviteiten in de schijnwerpers te zetten tijdens het festival. Fernando Dall van OSSO, ook aanbieder op Sportplein Apeldoorn, ziet meerwaarde in het platform omdat ze hiermee meer publiciteit krijgen: “Wij proberen de wijk in te gaan om jongeren te stimuleren om de deur uit te gaan en lekker te sporten. Met de Sportplein Apeldoorn app kan je hen beter bereiken en motiveren om mee te doen.”

Janou op ‘t Root, productmanager MoveNL bij digitaal sportmarketingbureau Sportunity (gevestigd in Apeldoorn), is blij met het enthousiasme waarmee iedereen meedoet aan de activiteiten tijdens het Zeepkistenrace Festival.

Janou op 't Root

Ons doel is om zoveel mogelijk Apeldoorners in beweging te krijgen en kennis te laten maken met het aanbod in het platform. Met de Beweeg Challenges en alle leuke activiteiten die door aanbieders werden georganiseerd tijdens het festival is dat heel goed gelukt!

- Janou op ‘t Root

Samen in beweging

Waar het platform nu met name gefocust is op het inzichtelijk en beschikbaar maken van al het sport- en beweegaanbod en faciliteiten in de gemeente, zal deze verder uitgebreid worden met functionaliteiten om de Apeldoornse sport- en beweeggemeenschap meer met elkaar te verbinden. Zo kun je als Apeldoorner straks onder meer sportmaatjes vinden, andere sporters volgen en sport- of beweeggroepen aanmaken.

Sportplein Apeldoorn benadrukt het belang van een actieve en gezonde levensstijl voor alle inwoners van Apeldoorn. Door middel van het digitale platform en de aanwezigheid op evenementen zoals het Zeepkistenrace Festival, zet Sportplein Apeldoorn zich in om binnen de gemeenschap de ‘drempel’ om in beweging te komen te verkleinen.

Vragen over Sportplein Apeldoorn?

Heb je vragen over Sportplein Apeldoorn of het reserveren van een activiteit? Stuur ons een mail naar team@sportpleinapeldoorn.nl, dan proberen we je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.