Sportplein Apeldoorn feestelijk gelanceerd tijdens Apeldoorns Sportgala

Feestelijke livegang tijdens sportgala

Apeldoorn

App

Livegang

Lancering Sportplein Apeldoorn

Het Sportgala Apeldoorn was dit jaar niet alleen een podium voor Apeldoornse topsporters, vrijwilligers en sportverenigingen: ook is het nieuwe digitale Apeldoornse sport- en beweegplatform ‘Sportplein Apeldoorn’ officieel gelanceerd. Het platform is ontstaan naar aanleiding van het lokaal Sport- en Beweegakkoord Apeldoorn, waarin onder andere de breed gekoesterde wens is vastgesteld om al het sport- en beweegaanbod als geheel zichtbaar te maken voor alle Apeldoorners.

De Sportplein Apeldoorn app

Sportplein Apeldoorn brengt de komende tijd zoveel mogelijk aanbieders in de gemeente Apeldoorn inzichtelijk via www.sportpleinapeldoorn.nl. Daarnaast kunnen inwoners via de Sportplein Apeldoorn app in één overzicht eenvoudig en snel op zoek naar een sport- of beweegactiviteit in de buurt. Het platform, ontwikkeld door digitaal sportmarketingbureau Sportunity in Apeldoorn en in samenwerking met een enthousiaste werkgroep vanuit het lokale Sport- en Beweegakkoord, biedt tevens alle sport- en beweegaanbieders in onze gemeente de mogelijkheid om hun aanbod onder de aandacht te brengen bij een groter publiek. Ook geeft het platform inzicht in lokale sport- en beweegevenementen.

De livegang werd ingeluid door een spetterend optreden van theater- en dansschool Joji School of Arts en gepresenteerd door Ellen Luttikhuis, die vanuit Accres de rol als product owner van Sportplein Apeldoorn vervult. “Het startpunt van beweging in Apeldoorn is live! Door het publiek is erg enthousiast gereageerd en op de avond zelf hebben verschillende aanwezige sport- en beweegaanbieders direct gevraagd naar de mogelijkheid om ook hun activiteiten toe te voegen aan het platform en in de app. We zijn super blij dat de lancering zo goed ontvangen is. Samen met alle sport- en beweegaanbieders én partners van het lokaal Sport- en Beweegakkoord maken we van Sportplein Apeldoorn hét startpunt van beweging voor alle inwoners van Apeldoorn!”, aldus Ellen.

Zoveel mogelijk Apeldoorners in beweging

De ambitie van het platform? Zoveel mogelijk Apeldoorners in beweging brengen en verbinding creëren tussen inwoners en aanbieders. Waar de app nu met name gefocust is op het inzichtelijk en beschikbaar maken van al het sport- en beweegaanbod en faciliteiten in de gemeente, zal deze verder uitgebreid worden met functionaliteiten om de Apeldoornse sport- en beweeggemeenschap meer met elkaar te verbinden. Zo kun je als Apeldoorner straks onder meer sportmaatjes vinden, andere sporters volgen en sport- of beweeggroepen aanmaken.

Niels Schut, directeur van sportmarketingbureau Sportunity is enorm enthousiast over het nieuwe platform. “Gaaf dat alle inwoners van Apeldoorn vanaf nu al het sportaanbod op een laagdrempelige manier in kunnen zien. En het is voor mij natuurlijk super dat ons team het platform heeft mogen bouwen voor mijn eigen stad en gemeente. We hopen zoveel mogelijk Apeldoorners te motiveren om (meer) in beweging te komen.”

Samen tot een succes

De werkgroep doet een oproep aan iedereen om te mailen naar team@sportpleinapeldoorn.nl indien je bepaald sport- en beweegaanbod mist, of als je zelf aanbieder bent van activiteiten in Apeldoorn. Het aanbod wordt vervolgens toegevoegd aan Sportplein Apeldoorn en als sport- en beweegaanbieder kun je jouw activiteiten zelf beheren via een speciaal ingericht dashboard.

“Gaaf dat alle inwoners van Apeldoorn vanaf nu al het sportaanbod op een laagdrempelige manier in kunnen zien. En het is voor mij natuurlijk super dat ons team het platform heeft mogen bouwen voor mijn eigen stad en gemeente. We hopen zoveel mogelijk Apeldoorners te motiveren om (meer) in beweging te komen.”

- Niels Schut, directeur Sportunity