Gratis sporttegoed voor 120 dak- en thuisloze jongeren dankzij samenwerking Stimenz en Sportplein Apeldoorn

Zoals ieder jaar deelde Stimenz maandagmiddag weer goed gevulde kerstpakketten uit aan Apeldoornse dak- en thuisloze jongeren. Dit keer konden de jongeren ook een sportpas in hun kerstpakket vinden, met daarop een MOVES tegoed om te sporten bij verschillende sportaanbieders in de gemeente Apeldoorn. Samen proberen Stimenz en Sportplein Apeldoorn de jongeren te stimuleren om meer in beweging te komen.

Sportplein Apeldoorn

Stimenz

MOVES

Kerstpakketten dakloze jongeren uitdelen

Jaarlijks voorziet Stimenz dak- en thuisloze jongeren tijdens de kerstperiode van een kerstpakket. Ook dit jaar werden er maar liefst 120 pakketten uitgedeeld. Op maandag 18 december, vlak voor de feestdagen, konden de jongeren hun pakket persoonlijk ophalen en genieten van een hapje en drankje bij het Jongeren Informatie Punt in Apeldoorn. Het team van Sportplein Apeldoorn was dit jaar aanwezig om de sportpas met het MOVES tegoed persoonlijk aan de jongeren te overhandigen.

Sportplein Apeldoorn

Het digitale platform Sportplein Apeldoorn is hét startpunt voor beweging voor alle inwoners van Apeldoorn, en is ontstaan naar aanleiding van het Sport- en Preventie Akkoord dat in oktober 2019 gesloten is. De samenwerking tussen Sportservice Apeldoorn en digitaal sportmarketingbureau Sportunity heeft geleid tot de ontwikkeling van de Sportplein Apeldoorn website én app.

Op dit platform wordt al het sport- en beweegaanbod in de gemeente in kaart gebracht op één plek. Inwoners kunnen zo eenvoudig en snel op zoek naar een sport- of beweegactiviteit in de buurt. Ook biedt het sportaanbieders in de gemeente de mogelijkheid om hun aanbod gratis in beeld te brengen bij een groter publiek. Het doel van Sportplein: zoveel mogelijk Apeldoorners motiveren om (meer) in beweging te komen. Uit recente cijfers blijkt namelijk dat maar liefst 52,1% van de Apeldoornse bevolking momenteel onvoldoende beweegt.

Een sportief kerstpakket

De “MOVES” in de kerstpakketten zijn toegevoegd om de financiële drempel voor dak- en thuisloze jongeren weg te nemen, waardoor ze vrijblijvend kunnen bewegen. Naast dit primaire doel gelooft Sportplein Apeldoorn sterk dat beweging ook sociale verbindingen bevordert.

Janou op 't Root

“Het is super mooi dat we met het sporttegoed bij kunnen dragen aan dit initiatief van Stimenz. We hopen de jongeren op deze manier te stimuleren om in beweging te komen en het nieuwe jaar sportief te beginnen”

- Janou op ‘t Root, Product manager Move bij Sportunity

Sportaanbieders in de gemeente Apeldoorn die ook een steentje willen bijdragen aan de toekomst voor deze groep jongeren, kunnen contact opnemen via team@sportpleinapeldoorn.nl. Of bezoek de Sportplein Apeldoorn website voor meer informatie.