Lancering MoveNL maakt sporten en bewegen inzichtelijk en toegankelijk

De eerste editie van het MoveNL congres was woensdagochtend niet alleen een podium voor verschillende Nederlandse topsporters en inspirerende gastsprekers. Ook werd het gelijknamige MoveNL platform, op feestelijke wijze gelanceerd. Het initiatief, voortkomend uit het Nationaal Sportakkoord, verlaagt de drempel om te sporten en bewegen en biedt provincies en gemeenten beter inzicht in het sport- en beweeggedrag van hun inwoners. Met MoveNL wil Sportunity als één collectief samenwerken met gemeenten en gezamenlijke keuzes maken over een lokale en duurzame sportinfrastructuur.

Niels Schut bij lancering MoveNL

Met ‘Verbinding in de sport’ als hoofdthema van het congres luidde Niels Schut, directeur van Sportunity, de lancering van MoveNL toepasselijk in. Het MoveNL platform geeft sport en beweging in Nederland een nieuwe innovatieve impuls doordat het gemeenten de mogelijkheid geeft om niet alleen het lokale sportaanbod inzichtelijk en toegankelijk te maken, maar ook om diepgaand inzicht te verkrijgen in het sport- en beweeggedrag van hun inwoners.

Niels Schut: “Dit is een revolutie in de manier waarop sportactiviteiten worden georganiseerd en waarop beleid kan worden gevormd. Innovatie in de sport is nodig en met MoveNL hopen we een collectief te starten en een grote bijdrage te kunnen leveren aan meer individuele doelstellingen van gemeenten en gezamenlijk meer Nederlanders in beweging te brengen.”

Lancering MoveNL bij Congres - Janou

“Ons doel met MoveNL is om sporten en bewegen inzichtelijk en toegankelijk te maken voor iedereen.”

- Janou op ‘t Root (Product manager Move bij Sportunity)

Samenwerking met gemeenten

Het is enorm belangrijk om zo lokaal te investeren in sporten en bewegen volgens Janou op ‘t Root, Product manager Move bij Sportunity. “Het is heel goed om als één collectief keuzes te maken over hoe er een lokale en duurzame sportinfrastructuur gecreëerd kan worden. Ons doel met MoveNL is om sporten en bewegen inzichtelijk en toegankelijk te maken voor iedereen. Wij zijn dan ook erg trots dat we al met 21 gemeenten in Nederland samenwerken”. Zo werkt Sportunity nu al samen met de gehele provincie Friesland en met de gemeenten Den Haag, Apeldoorn en Oss.

 

Sportunity focust met MoveNL op dit moment met name op de lokale gemeente platformen die al ontwikkeld zijn of nog ontwikkeld gaan worden. MoveNL speelt een grote rol in het opzetten van collectieve samenwerkingen zoals die met het Jeugdsportfonds; door een digitale oplossing te creëren is het mogelijk om de activiteiten in alle platformen aan te bieden aan minima, en tegelijkertijd vereenvoudigt dit voor gemeenten het toegankelijk maken van sportaanbod voor deze doelgroep. Ook ondersteunt Sportunity met MoveNL om gemeenten te helpen bij het opzetten van marketingactiviteiten en campagnes om lokale bekendheid te creëren en veel actieve bezoekers in het platform te krijgen.

 


Promovideo MoveNL, gemaakt door BAS Visual Storytelling.

 

Al het sport- en beweegaanbod op één centraal punt

Bezoekers kunnen via een website en app al het sport- en beweegaanbod bekijken, filteren naar eigen wens en eenvoudig een activiteit (gratis of betaald) reserveren, Zo wordt er ingespeeld op de trend ‘individualisering’. Steeds meer mensen sporten liever individueel in plaats van in club- en of teamverband. De activiteiten die op het platform te vinden zijn, kunnen sportaanbieders gratis en gemakkelijk zelf toevoegen en beheren via een overzichtelijk dashboard. De gemeente krijgt toegang tot interessante beweegdata van haar inwoners en lokale sportaanbieders. Op basis van deze waardevolle gegevens kunnen gemeenten strategische beleidsplannen opstellen om sport en beweging in hun gemeenschappen te bevorderen.

Gemeenten en provincies die meer willen weten over MoveNL of hoe zij zelf aan de slag kunnen met een eigen innovatief sport- en beweegplatform, kunnen contact met ons opnemen door te mailen naar team@movenl.nl. Of bezoek de MoveNL website voor meer informatie: https://movenl.nl/verbinden-met-movenl