Sportplein in de spotlight tijdens Apeldoorns Sportgala

Vorig jaar, tijdens het Sportgala 2022, werd Sportplein Apeldoorn nog feestelijk gelanceerd. Afgelopen woensdagavond was het tijd voor een korte update over het platform: waar staan we nu en wat voor sportieve plannen hebben we voor de toekomst? Middels een video werd het publiek geïnformeerd en natuurlijk gemotiveerd om de app te downloaden en in beweging te komen!

Sunita Biharie (wethouder breedtesport) is in ieder geval erg enthousiast over Sportplein en moedigt iedereen aan om de app te downloaden: “Sportplein helpt je om de juiste sport- of beweegactiviteit te vinden”. Tevens helpt het platform Apeldoornse sport- en beweegaanbieders om hun activiteiten te promoten. Ook Maarten ter Horst van Bootcamp055 is enthousiast: “Met Sportplein Apeldoorn kunnen we alle Apeldoorners een breed beweegaanbod aanbieden”.

Bekijk de video!

Maarten

"Met Sportplein Apeldoorn kunnen we alle Apeldoorners een breed beweegaanbod aanbieden"

- Maarten ter Horst - Bootcamp055

Over Sportplein Apeldoorn
Sportplein Apeldoorn is hét startpunt van jouw beweging. Inwoners kunnen via de Sportplein Apeldoorn app in één overzicht eenvoudig en snel op zoek naar een sport- of beweegactiviteit in de buurt. Het platform, ontwikkeld door digitaal sportmarketingbureau Sportunity in Apeldoorn en in samenwerking met een enthousiaste werkgroep vanuit het lokale Sport- en Beweegakkoord, biedt tevens alle sport- en beweegaanbieders in onze gemeente de mogelijkheid om hun aanbod onder de aandacht te brengen bij een groter publiek. Ook geeft het platform inzicht in lokale sport- en beweegevenementen.

Zoveel mogelijk Apeldoorners in beweging
De ambitie van het platform? Zoveel mogelijk Apeldoorners in beweging brengen en verbinding creëren tussen inwoners en aanbieders. Waar het platform nu met name gefocust is op het inzichtelijk en beschikbaar maken van al het sport- en beweegaanbod en faciliteiten in de gemeente, zal deze verder uitgebreid worden met functionaliteiten om de Apeldoornse sport- en beweeggemeenschap meer met elkaar te verbinden. Zo kun je als Apeldoorner straks onder meer sportmaatjes vinden, andere sporters volgen en sport- of beweeggroepen aanmaken.