Vernieuwende Yn Beweging-app brengt sporten dichterbij

De gemeenten Opsterland en Súdwest-Fryslân hebben de primeur. In Opsterland ging vandaag tijdens de Nationale Sportweek Yn Beweging van start met de overhandiging van een levensgrote app aan wethouder Libbe de Vries.  Vrijdag volgt Súdwest-Fryslân met wethouder Bauke Dam.

 

App en platform 

Yn Beweging is een app en een platform waarop je kunt zien waar in de buurt je welke sport- en beweegactiviteiten kunt doen in Fryslân. Alle aanbieders kunnen hun activiteiten erin zetten en zo kun je het aanbod in je eigen omgeving makkelijk vinden. De app en het platform blijven in ontwikkeling en er komen nog meer functies bij, zoals bijvoorbeeld het vinden van sportmaatjes en het bijhouden van je eigen voortgang. De komende maanden wordt het platform in steeds meer gemeenten uitgerold.

 

Meer Friezen in beweging

Anne Jochum de Vries, directeur-bestuurder van Sport Fryslân: “Dit is hét platform waarop alle Friezen heel makkelijk online kunnen zien welke mogelijkheden er zijn op het gebied van sport en bewegen in hun omgeving. Het is een primeur voor Fryslân en we zijn er enorm trots op. Inwoners kunnen meteen al een aantal activiteiten in hun eigen omgeving zien en dat gaat alleen maar uitbreiden. De komende maanden gaan we namelijk in alle achttien gemeenten in Fryslân deze app uitrollen. Hiermee wordt het makkelijker om activiteiten te vinden die bij jou passen en daarmee komen ongetwijfeld meer Friezen Yn Beweging!”

 

Samen

De app en het platform zijn ontwikkeld in opdracht van Sport Fryslân en door SportUnity en wordt in samenwerking met gemeenten en sportorganisaties lokaal in gebruik genomen. De app is te downloaden uit de verschillende app stores.